Wingfish

‘Stories From the River Ego Shoreline’ er titlen på Wingfish’ tolv numre lange album. Bag flyvefisken gemmer sig Jesper Larsen, der både har produceret og skrevet numrene, som han ganske imponerende spiller alle instrumenterne på selv samtidig med, at han også lægger stemme til. Kun det ægte trommespil og supplerende guitarspil og vokaler har han fået hjælp til ved indspilningen.

Kvaliteten af numrene kan rent visuelt placeres som en profil af bjergetape, som man ser det, der transmitteres fra cykelløbet Tour De France. Ruten ville i denne cd’s tilfælde begynde en lille kilometer over havets overfalde, fortsætte op ad drabelige stigninger udenfor kategori, have stejle nedkørsler med enkelte stigninger, hvorefter det går opad på det sidste nummer.

Wingfish lægger nemlig ud med en tilforladelig intro og kommer derefter godt fra start med iørefaldende riffs på ‘Cardiac Arrest’ og leverer som tredje nummer cd’ens bedste, der er har samme titel som cd’en. Et langsomt slæbende rocksang med god melodi og den, hvor Jesper Larsens vokal virker bedst. En vokal, der flere steder undervejs, ikke holder til at blive presset for meget, uden det lyder fælt.

Gennemgående er det både rock- og bluesguitaren og det Niel Young’ske, der fylder i Wingfish’ univers. Mange andre instrumenter, har også været inde over, og der bliver leget en del på cd’en, der har en lidt rå og autentisk livelyd. Nummeret ‘How Long’ bør også fremhæves, og så er den sidste skæring ‘My Anxiety’ med skæve repeterende lyde og halvmumlende vokal særdeles godt. Wingfish lægger sig her væk fra resten af cd’en og lyder som det mere eksperimenterende Blur.

Jesper Larsens evner med instrumenterne er ikke til at tage fejl af, men de kunne godt bruges til at lave noget mere originalt musik, der ikke lukrerer så meget på forbillederne, som tilfældet er.

Wingfish. 'Stories From the River Ego Shoreline'. Album.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af