Vixi Vox

Den københavnske trio, med det mærkværdige navn Vixi Vox, er et band, der tydeligvis kan deres tuderock-klassikere. Allerede i det første nummer ‘Before I Leave…’ kan inspirationen fra de tunge drenge i genren, som f.eks. Coldplay og Radiohead, tydeligt høres som et fjernt ekko i musikken.

Men det er især tuderockens ophavsmand, Jeff Buckley, der står som den største inspirator, efter at alle fire numre på demo-cd’en er strømmet ud af højtalerne. Det skyldes ikke mindst sanger Bjarke Porsmoses falsetsøgende stemmeleje igennem alle sangene. Men også Vixi Voxs måde at bygge sangene op på, minder meget om den opskrift, der blev benyttet på Jeff Buckleys nyklassiker ‘Grace’.

Den variation, der er mellem de stille passager og de musikalske eksplosioner, er særdeles vellykket, og det gør de knap 20 minutters musik meget homogen. Bjarke Porsmoses sange virker meget troværdige, og det hjælper også, at han bakkes godt op af Søren Sanderhoff på trommer og Michael Falgren på bas. Tilsammen har de ramt en lyd, der er meget oppe i tiden.

Det skal dog siges, at selvom Vixi Vox har bikset en udmærket demo sammen, så har de ikke lavet noget, der ikke er hørt tidligere. Der er mange om buddet inden for netop denne genre, og med mindre at Vixi Vox får lidt mere kant i deres musik, så er det svært at se, hvordan de skal få taget det store skridt ud af undergrunden.

Vixi Vox. 'Vivi Vox'. Ep.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af