Speaker Bite Me – et kærkomment gensyn

“Intet mindre end fantastisk”, udbrød Signe Høirup Wille-Jørgensen, da hun og de tre øvrige støjrockere i Speaker Bite Me trådte frem på scenen tæt på midnat fredag aften. Og stemningen var fantastisk. Stengade 30 var komplet udsolgt og pakket fra væg til væg – hele indie-København var mødt frem for at overvære bandets tilbagevenden til live-scenen efter en alt for lang pause på 15 måneder. Et kærkomment gensyn.

Speaker Bite Me har ikke umiddelbart en plade på vej, så aftenen stod til publikums tydelige tilfredshed i bagkatalogets tegn. Begejstringen var stor, hver gang en guitarfigur påbegyndte endnu en flosset perle fra fortiden. Den mere end ti år gamle og brølende ‘Enjoy’ fra Murmur-tiden var stadig viril, ‘Uh-ah’ slæbte sig smukt frem imod sit inferno-klimaks, og ‘When I Wish Upon’ var en sprængfarlig energibombe.

Den klippefaste og legesyge rytmeduo bestående af Emil Landgreen på trommer og Kasper Deurell på bas var og har altid været bandets særkende. De holder musikken i kort men livlig snor, imens Martin Ilja Ryums og Wille-Jørgensens stemmer og guitarer flirter med hinanden fra flankerne. Pendulet svingede hele aftenen mellem det stille skrøbelige og det massivt støjende. Mellem postrockede passager og lige-i-fjæset støj-draperede melodier.

Speaker Bite Me bider hårdest, når de disker op med korte effektive hooks, men har også en tendens til at blive lidt for indadvendte og stillestående, når mere langsomme landskaber udforskes. Desværre tydede et par nye afdæmpede numre på, at fingeren meget vel kan være på vej længere ind i navlen, som det også var tilfældet på deres seneste album, ‘Four Days in September’.

Alt var dog tilgivet, da den firecylindrede motor efter en kort pause vendte tilbage på scenen og sendte ‘Punk the Pam’, ‘Crackwhore’ og ‘Lesson One’ afsted som en tretrins encore-raket med destination mod støjrockens stjernehimmel. Stengade 30’s svedige lokale vidnede denne aften om, at Speaker Bite Me har ét af den alternative danske rockscenes stærkeste bagkataloger. Det har været ti gode år. Vi håber på ti mere.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af