Utah

Lad mig sige det med det samme, det her er godt!… De fem numre, Utah har komponeret og præsenteret på denne demo, er ganske enkelt noget af det bedste, der er hørt fra den danske indiescene. Smukt.

Musikken er drømmende western-indie og næsten filmisk i lyden med et tykt lag af afbalanceret stemning. Dertil kommer en sjældent hørt gennemtrængende vokal, der er en betragtelig del udover det sædvanlige. Der er en befriende mangel på tilfældige akkordrytmer på guitaren, og numrene er i det hele taget overordentligt gennemførte og velproducerede.

Vi har her at gøre med en af den slags udgivelser, man er ked af at forlade, når den først er startet i afspilleren. Man tænker: “Ahh jeg kan godt lige vente med at tage telefonen fra det ønskejob, som jeg søgte eller fra hende den søde fra weekenden, til det her nummer er slut”, mens man apatisk stener foran højttalerne. Det er tydeligt at høre, at noget inspiration kan stamme fra Radiohead og Grant Lee Buffalo, men det skal understreges, at der udelukkende er stilmæssige ligheder hertil. At der her er tale om kvalitet på højde med disse kunstnere, tør jeg godt vove det ene øje og påstå.

Utah deltog i LiveContest 03, og med en finaleplads og publikumsprisen heri er det en kilde til forundring, hvorfor bandet ikke har fået større anerkendelse end hidtil. Giv Utah tid og lyt til de tilgængelige numre her på sitet samt utah.dk. Dette band fortjener opmærksomhed og kan varmt anbefales. Hvor starter 2004 dog godt!

Utah. 'Utah'. Ep.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af