Tina Dickow – hjem til stående ovationer!

Første gang jeg så Tina Dickow optræde, var i 2001 ved Bob Dylans fødselsdaghyldest i den Grå Hal. Her leverede hun en stålsat og uimponeret soloversion af Dylans klassiker ‘Don’t Think Twice It’s All Right’. Tilhørerne i Den Grå Hal oplevede her de første spjæt fra et nyt stort musik- og scenetalent.

To soloplader, et kontinuerligt englandsophold og en masse presseomtale senere havde det forventningsfulde københavnske publikum så endelig mulighed for at se Tina Dickow i Store Vega. Tina Dickow og band kvitterede med en intim siddekoncert, hvor de melankolske sange om udenlandsophold, kærlighed og rastløshed fik lov til at regere.

Koncerten blev lang hen ad vejen fokuseret på sange med halvakustisk guitar, og her kunne man dog godt ønske sig, at koncerten havde taget et bredere musikalsk favntag. For eksempel at Tina Dickow ville prøve kræfter med en elektrisk guitar, eller at sangene i højere grad var bundet op på elektroniske flader, som dermed kunne skabe mere variation og vildskab til den genre, størstedelen af sangene var bundet op på.

Koncerten blev dog kombineret med en så gennemført spilleglæde, naturlighed og afvæbnende humor fra scenen, som selvfølgeligt resulterede i at publikum mod koncertens slutning returnerede indsatsen med stående ovationer mod scenen. Store Vega havde overgivet sig i en grad, som sjældent er set.

Tina Dickow beviste sit talent, og det er kun et spørgsmål om tid (eller tilfældighed), før det store gennembrud er en realitet. Hendes første skridt i den retning er taget med et samarbejde med duoen Zero 7, hvilket har resulteret i, at Dickow har været med til at skrive to af sangene til duoens næste album.

Zero 7 og Tina Dickow besøger Store Vega den 22. april, og det er selvskrevet at slå et smut forbi den dag.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af