I Am Bones – en spirende blomst

En ny blomst er skudt op af den jyske muld. I Am Bones er dens navn. Ved første øjekast kan den ligne ukrudt, men ved nærmere inspektion vil den vise sit værd. Lidt beskidte og flossede kronblade måske, men et finurligt supplement i ethvert jakkerevers.

Blomsterboss er guitarist og sanger Johannes Gammelby, der også slår sine folder i Strumm, og han får hjælp af Tune Riis fra de hedengangne Kvæg på bas samt Mr. Q fra de succesrige Tiger Tunes på trommer. Et smukt blandingsprodukt der fint repræsenterer det gode sammenhold på den spirende indie-scene i Århus. Rygtet om bandets live-debut havde spredt sig i byen, så opbakningen var stor, og Mejlgades lille lokale var spændt til bristepunktet.

I Am Bones trådte på scenen sobert iklædt mørke jakkesæt, men slipseknuderne var løse og skævt anrettet. De tre unge mænd spiller en skramlet lo-fi-rock, men trods en genretro afslappet attitude, er de særdeles kompetente musikere, der tager musikken alvorligt. Gammelbys guitar blev gentagne gange stemt på scenen, imens stemningen steg støt i løbet af et set, der var mere straight rockende end stilen på bandets foreløbige demo-materiale.

Sangene var korte og spændstige, fulde af u-vendinger og temposkift, og alle instrumenter fik skiftevis plads til at strutte med numsen front and center. Lidt voldsomt i den fine ‘We Built It on Kodak Moments’ og mere tilbagelænet i den blide ‘Aurora’. Stephen Malkmus’ ånd var nærværende under hele seancen – i Gammelbys intelligente charme, fine vokal og krummelurende guitar-krumspring.

Aftenens højdepunkt indtraf da Tiger Tunes-frontmand Mr. H indtog scenen for at synge an i en meget trofast coverversion af den uimodståelige splinternye Modest Mouse-single ‘Float On’. På det sammenligningsgrundlag stod det klart, at I Am Bones endnu kun har få alvorligt fængende sange, men med lidt pleje og omsorg kan de i fremtiden gøre sig fortjent til planteskolens førstepris.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af