The Mountain Goats

Frisk blod flyder ned over den akustiske guitar. John opdager det først efter et stykke tid under koncerten i Florida, og når man lytter til The Mountain Goats’ 12. album tvivler man ikke på, at det kunne ske. Bandets eneste faste medlem, sangskriveren, sangeren og guitaristen John Darnielle anslår sin guitar med intense intervaller, der må give hånden en vis transparens.

Det er ikke kun på stålstrengene Danielle har travlt. På 13 år har han skrevet mindst 365, og måske hele 1.003 sange, fortæller den officielle fan-hjemmeside. Størstedelen af dem er optaget på en Panasonic-radio og kun udgivet på kassettebånd.

Albummet er altså en studieindspilling, men med et solidt barokgreb holder den fast i den originale kassette-stemning med vægt på sangskrivningen. Tung vægt. Bas, guitar, violin og klaver danner kongestol for den anspændte, nasale og til tider spontane vokal, og hvis man lytter godt efter, så er der faktisk små øjeblikke af plastikmekanisk lyd, ganske sikkert fra en Panasonic-model magen til den Darnielle indspillede på.

Det holder. Fra første akkord til sidste linie i historien om “svinene, der spænede lige ud i vandet”. Ikke mindst fordi John Darnielles format som sangskriver overgår den opmærksomhed han får. Eller ønsker.

The Mountain Goats. 'We Shall All Be Healed'. Album. 4AD.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af