Larsen and Furious Jane – varmt og ægte

Scenen blev indtaget af det syv mand store band, som børn indtager sandkassen – med lige dele spænding og glæde tilsat lysten til at vise sin kunnen frem. Denne selvsikkerhed og spilleglæde smittede af, og meget hurtigt blev de vel cirka 80 fremmødte inviteret indenfor i Larsens hyggehjørne og budt på et bord dækket med oprigtige musikfortællinger og ditto følelser.

Med en tilpas musikalsk variation, som blandt andet indbefattede, at to af de fire guitarer skiftevis blev afløst af harmonika, slide-guitar og musika, fik den varme lyd lov til at flyde og fyldte ganske hurtigt lokalet godt ud. Ofte oplever man, at denne type folk-pop ender som en ensartet grødmasse af organisk lyd og små finurlige historier, som lytteren uden forkendskab ikke formår at udskille fra hinanden. Dette blev på intet tidspunkt et problem for Larsen and Furious Jane.

Særligt de helt afdæmpede numre som ‘Up on the Mountain’, fremført af Torsten Larsen og gruppens kvindelige vokal, Signe Lütken, kun akkompagneret af førstnævntes akustiske guitar, og den smukke ‘The Wind in Your Sails Is Gone’ fik tiden til at give fortabt og stille sig ligesom alle andre – lyttende og følende. Publikum var lagt ned.

Efter disse to numre, som var aftenens ubestridte højdepunkter, fulgte aftenens eneste forbiere i form af to sange (som med rette ikke har fundet vej til albummet), der i stedet for at bringe tempoet op desværre tog lidt af luften af den opbyggede stemning.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af