Mimas

‘Mareridt-vaek’, er titlen på århusianske Mimas’ demo, der netop nu låner sin beredvillige musikalske bug til dissektion på anmeldelsens alter.

Som den roligt snurrer der i cd-afspillerens trygge hule, bringer den bud om Mimas’ mange talenter. ‘Mareridt-vaek’ er på mange måder ikke nyskabende, ikke udfordrende for lytterens øre, men så på den anden side…

Fra startnummeret ‘Fingertips’, der på mange måder sender tankerne i retning af Kaizers Orchestra og Úlpa, over det næsten Sigur Ros-agtige ‘Dubai’ og videre til det inciterende ‘Because of You’ til den dansk tekstede afslutter, ‘Lidt lys’, byder Mimas på masser af musikalske lækkerier.

En af de helt store forcer Mimas viser frem, er evnen til at balancere på den kunstneriske knivsæg, hvor der på den ene side gemmer sig et sødmefyldt og patetisk, opblæst univers, og på den anden, en kedsommelighed og manglende aggressivitet, der fremmaner apati, og ligegyldighed.

Deres fire sange svæver ind og ud imellem disse to sider og afsøger konstant grænsen for, hvor langt man kan gå op og ned i intensitet, tonalitet og tempo.

Dog er der en svag tendens at ane i retning mod det svagt drømmende, der måske kan anspore til en smule distancering. Hovedsagen er dog, at der gemmer sig spændende melodier, interessante klangflader og varm spilleglæde i hvert minut af ‘Mareridt-vaek’.

Mimas. 'Mareridt-vaek'. Ep.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af