Simon Gylden

Simon Gylden er en dansk sanger med kærlighed til den amerikanske enkelthed, hvor inderlig musik opstår, når bare der er rigelige guitarer og en enkelt violin i stuen. Hans anden plade ‘Go Folk Yourself (the Small Folsky Album)’ er netop udsendt på Morningside Records, og det er ikke den store produktion, Simon Gylden og hans medspiller, Nikolaj Bune, har brugt tid på.

I stedet håndterer de to unge herrer en længere række akustiske instrumenter, og lader de meget enkle sange næsten spille sig selv. Det er meget stemningsmættet og intenst, og udstråler et ønske om at gribe lytteren med dybfølte tanker. Så langt når sangene da også de første gange man er i selskab med dem, men efterhånden siver stemningerne ud. Måske fordi musikkens stemninger er bærende element fremfor afveksling og melodi.

Simon Gylden synes meget påvirket af amerikanske kunstnere som Tom Waits, Will Oldham og ikke mindst Papa M’s senere værker, men har endnu ikke ramt deres åre af alsidighed og melodisk kælen for lytteren. Egenskaber der er uundgåelige, når 13 simple guitarprægede sange skal spilles og synges. Men talentet til at nå skridtet videre fornemmer man hos Simon Gylden.

Simon Gylden. 'Go Folk Yourself!'. Album. Morningside Records.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af