The Shins

‘Chutes Too Narrow’ blev oprindeligt udgivet sidste år i USA, og nåede lige med på Rolling Stone Magazines liste over bemærkelsesværdige navne det år. Og det er nu ikke helt tilfældigt.

Langt om længe har vi i den gamle verden mulighed for at lægge vores fedtede fingre på denne udgivelse, der byder på veludført tresser-inspireret poprock. Kvartetten fra Albuquerque, New Mexico, lader de små forårskåde kompositioner presse sig ind på lidt over en halv time, men det er stadig nok til, at de med det mest effektive virkemiddel der findes; den gode melodi, når at efterlade et solidt spor i ørkensandet.

Ikke mindst på grund af de sofistikerede nuancer der bliver plads til, på trods af relativt få greb ned i den musikalske værktøjskasse. At det amerikanske ørkensand kan fostre noget så frodigt, er dejligt livsbekræftende, men mest imponerende er, at de samtidigt undgår sand i maskineriet og bibevarer kontrollen hele pladen igennem.

Kun små udslag på komfortbarometeret kan noteres undervejs, og de få antydninger af problemer der er, som når tresser-fraseringerne lige tagerr overhånd, får ikke de flotte sandslotte til at krakellere, og det bekræfter bare pladens gode håndværksmæssige kvaliteter. Klart en slant værd, så find lige dine spenderbukser ud af skabet.

The Shins. 'Chutes Too Narrow'. Album. Sub Pop/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af