Aldo Romano

Hele to billeder på cd’ens cover underbygger titlen “Threesome”. -Både et billede af en snor vævet af 3 mindre samt et med de tre grundfarver, som blandet giver alle regnbuens farver. Der sigtes vel til samhørigheden mellem klaver, bas
og trommer, som her bestyres af henholdsvis Danilo Rea, Remi Vignolo og trioens leder Aldo Romano.

Billedsproget er meget præcist da de tre spiller tight som en gortisk knude, og de formår at variere numrene og give dem forskellige nuancer. Jeg må dog tage det forebehold, at coveret kan være designet til at forlede letpåvirkelige amatørjournalister, og eventuelle klager vedrørende billedanalysen bør rettes til min dansklærer.

Alle numrene er Aldos egenkompositioner, og de fleste er bygget op som små enkle pop-inspirerede ballader med klaveret i forgrunden. Bassen og trommerne buldrer i baggrunden som et fjernt tordenvejr uden dog at stjæle billedet. Selvom det melodiske materiale er ret “NHØP spiller melodier fra højskolesangbogen-agtigt” tilsat bossa og blide shufflerytmer, så er numrenes force, at det aldrig er til at sige hvad der sker i næste takt. Melodierne er fine, men de er ikke nogle, som man for alvor går derhjemme og nynner til opvasken. Som springbræt til improvisationerne fungerer de fint.

På pladens første nummer “Abruzzi” udvikler en søvning bossa-ballade sig pludselig gennem et eksplosivt klassisk klavertema, som bassen på forunderlig vis formår at klimte med på. De kan så at sige gå fra den ene yderlighed til den anden, uden at man for alvor lægger mærke til det, før den kollektive mumlen er blevet til vild freejazz. De kan gøre det uden spildtid og “leden efter hinanden” -og næsten irriterende smagfuldt!

Musikerne på denne plade er en fornøjelse at lytte til både sammen og hver for sig, og de kan sagtens måle sig med fortidens jazzhelte. Så vidt jeg kan forstå er Aldo da også fornyeligt blevet hædret med den danske Jazzpar-pris, hvilket er meget fortjent. Selv hvis du bare er til hygge-, middags- eller oprydnings-jazz, så skal denne cd nok falde i god jord.
-Måske kan “Threesome” også anvendes til en (avanceret) hyrdetime?

Aldo Romano. 'Threesome'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af