Calexico

Calexico er endnu en gang aktuelle – denne gang med en dvd i kølvandet af det smukke og halvdystre album ‘Feast of Wire’ fra 2003, som for alvor viste et Calexico folde sit detaljerede og indbydende musikalske tæppe ud over ørkensandet.

I forkanten af dette album var Calexico en tur i London den 27. november 2002 i forbindelse med en alternative country-festival. Her luftes blandt andet en lille håndfuld numre fra Feast of Wire, som på det tidspunkt var lige på trapperne. Men det er nu ikke det, der gør denne koncert – eller dvd – interessant, det er derimod den kæmpe kanin Calexico hiver op af hatten midtvejs i koncerten; et veloplagt mariachi-orkester fra Tucson, der er som snydt ud af næsen på Desperado-trilogien. Og det er en stærk alliance, hvor Calexico får den backup, som altid har ligget og ventet latent i luften, flot udfoldet i Londons Barbican. Man kunne dog savne en mere levende kameraføring, idet dens statiske præg ikke synes at retfærdiggøres helt af musikken.

Derudover rummer dvd’en lidt over en times bonusmateriale med mere baggrundsstof om mariachi-orkestrene samt et indblik i Calexicos kritikerroste Feast of Wires tilblivelse. Måske mest interessant for dedikerede fans. Desuden er der blevet plads til lidt andre småtterier, som dog virker noget tilfældigt udvalgt – blandt andet en skør animationsfilm inspireret af Calexicos ‘Minas De Cobre’.

Calexico. 'World Drifts In - Live at the Barbican London'. Album. Virgin.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af