Gilles Peterson

Den engelske dj Gilles Peterson har udgivet endnu en compilation med tre håndfulde af numre, der i hans ører gør det ekstraordinært godt. På forhånd lover det godt, vil jeg mene. Det er en mand med mange kasketter på, hvilket blandt andet indebærer en tjans som dj for den engelske radiostation BBC One, en hat med påskriften pladeselskabsdirektør (Talkin’ Loud) og så selvfølgelig som klub-dj. Det har ført ham forbi København, hvor han holdt fest for de danseglade. Derudover har han udgivet op til flere compilations, hvoraf der nu er kommet ‘WORLDWIDE exclusives’.

Og her optræder flere spændende navne, der alle bidrager til at holde humøret relativt højt hele vejen igennem. Tempoet er hele vejen adstadigt uden på nogen måde at blive kedeligt. Til tider kan det virke søvndyssende, men det skal der være plads til, især når det er musik fra Cinematic Orchestra og Gotan Project, der begge bidrager med fantastiske produktioner til pladen. Den er i det hele taget opløftende, beroligende, interessant, alsidig og stadig sammenhængende.

Jazz, electronica, dub, latin, house, hiphop, r&b, broken beat og meget mere er samlet her. Det fungerer særdeles godt, ikke mindst fordi mange af numrene fremstår som små mesterværker.

Det fantastiske ‘reaching for the highest pleasure’ af Roy Ayers, hvor man ikke kan andet, end nyde den sublime basgang, der gennemgående præger nummeret. Jazz fra 1976 er på sådanne compilations ‘highest pleasure’. Ty feat. Eska med ‘sophisticated & coarse (everyday thoughts)’ fungerer nærmest optimalt med et fantastisk beat, gode samples og fantastisk rap af begge. Jazzanova er igen i topform og sammen med Shaun Escoferry (vokal) har de skabt endnu et super nummer til pladen. Også Outlines latinhousenummer, med et snert af elektro, fremhæver sig, og sådan er det muligt at fortsætte med undtagelse af måske en enkelt smutter.

Gilles Peterson skuffer på ingen måde. Han har gjort det virkelig godt denne gang. ‘WORLDWIDE eksklusives’ er afgjort en af de rigtigt gode compilations, selvom det er ikke er den første af slagsen. Det er tid og lyd af høj kvalitet, han tilbyder, og jeg siger; Ja tak.

Gilles Peterson. 'Worldwide Exclusives'. Album. Talkin' Loud.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af