Juana Molina

Når man trækker de mere traditionelt orienterede latino-rytmer fra, kan man ikke ligefrem påstå, at Danmark bliver oversvømmet med musik fra Sydamerika. Med udgivelsen af den argentinske singer/songwriter Juana Molinas andet album med den uprætentiøse titel ‘Segundo’ er der da heller ikke nogen tegn på, at strømmen vil vende.

Gennem 15 numre og med en samlet spilletid på 69 minutter udfolder sig en drømmende musikalsk rejse igennem et miljø af piblende lyde, afdæmpede beats, rullende samples og langstrakte akustiske klange, med Molinas skrøbelige, følsomme og afdæmpede spanske vokal som et flydende fixpunkt. I de store linier minder oplevelsen mest af alt som sange fra en lille fisk, der flyder gennem vandet over en farvestrålende havbund fyldt med koraler.

Det ambiente lydmiljø og Molinas messende sang er først og fremmest spændende, fordi det er så markant anderledes, men samtidig er musikken også så tilbageholdende, at man kun langsomt får mulighed for at blive overvældet.

Få numre markerer sig med mere distinkte kvaliteter, for eksempel det guitarbaserede og mere klart melodiske nummer ‘Quiero’ og det beatede ‘Mantra del Bicho Fero’. Ellers er der tale om en lang bølge af vellyd, der skyller ind over lytteren og leverer summende solfyldte historier fra fjerne himmelstrøg.

Juana Molina. 'Segundo'. Album. Domino.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af