Saybia

Da Saybia bragede igennem lydmuren med ‘The Second You Sleep’, og solgte plader som man ikke skulle tro et dansk band kunne gøre, blev drengene med et trylleslag kendt i hele Danmark. Den næsten ti år gamle drøm om det store eventyr forvandlede sig dog langsomt til et mareridt for det fynske band, der slet ikke var forberedt på en så stor omvæltning i deres liv.

Bandet er nu kommet ovenpå igen og vender tilbage i vanlig Saybia-form med ørehængere og svulstige ballader på nyeste udspil ‘These are the Days’.

Forsanger og sangskriver Søren Huss har tydeligvis brugt en del af pladen som terapi for det hårde rockstjerneliv, for en del af teksterne kredser om omvæltningen og tanker om dengang, hvor det var sjovt at spille musik: “Do you remember / the laughter and the joy … just the five of us / against the rest of the world”. Søren Huss er stadig ikke verdens bedste lyriker, men det er i det mindste ærligt og på denne måde ganske forfriskende og uprætentiøst.

Pladens første halvdel indeholder nogle af Saybias hidtil bedste sange, som første single ‘Brilliant Sky’, hvor Huss’ flotte stemme har fralagt sig det klynkende patos. Derefter følger den fantastisk melodiøse ‘Bend the Rules’, som bestemt har potentiale til at blive endnu et hit.

På trods af dette umiddelbare positive indtryk af pladen er der alt for mange numre, der ikke holder niveauet, og selvom det hele generelt er blevet en smule mere rocket, er produktionen alt for pæn og strømlinet. Mere kant og en mindre poleret flade havde utvivlsomt givet mere substans i sangene, der bestemt er iørefaldende, men som desværre hurtigt går i glemmebogen.

Saybia ER kommet videre – dog med små museskridt, men mon ikke andet udspil også når den brede befolkning og hærger hitlisterne i det ganske land?

Saybia. 'These are the Days'. Album. EMI.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af