The Fiery Furnaces

En begejstret amerikansk musikpresse har for længst udråbt Eleanor og Matt Friedberger til “the next big thing”, og søskende-parret skiller sig da også mærkbart ud fra mængden. Når de fremførte debutalbummet, ‘Gallowsbird’s Park’ fra sidste år, på scenen, efterlod det konsekvent publikum med underkæben mellem knæene. Bror og søster dekonstruerede totalt deres egen hybrid af blues-, folk- og garagerock, skar sangene i stumper og stykker, samlede bidderne i nye mønstre og fremførte dem uden pause i ét hyperaktivt frontalangreb mod tilhørernes sanser.

Den stil har de nu valgt at føre ind på deres andet album, det yderst ambitiøse og originale ‘Blueberry Boat’. Matt skriver alle sangene, og han ryster det ene pop-hook efter det andet ud af ærmet så problemfrit, at han og søs har besluttet at udfordre sig selv. Hver eneste af sangene, hvoraf fem af dem passerer de otte minutter, består af en mængde selvstændige intervaller, der blandes voldsomt, til man er komplet rundtosset.

Men svimmelheden lægger sig aldrig, for kun i få tilfælde får Friedbergerne presset en afrundet sang ud. Ellers skifter vidunderbørnene ubesværet mellem bløde akustiske strenge, forvredne elektroniske beats, klaverintimitet, psykedelisk guitar og tivoli-orgel, imens Eleanor rabler kilometerlange absurde tekster af sig om eventyr i blåbærbåden uden for alvor at engagere lytteren. Det er beundringsværdigt, men svært at holde af for alvor.

The Fiery Furnaces. 'Blueberry Boat'. Album. Rough Trade.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af