Till Brönner

Den tyske sanger, trompetist, komponist og radio-dj Till Brönner, som blandt andet har album som ‘Chattin with Chet’ og ‘Blue Eyed Soul’ i ryggen, har nu indspillet en både velproduceret og velpoleret plade. Den består af jazz- og popballader i stil med amerikanske Norah Jones. Her dyrker han sangen og sit rene trompetspil.

Den gennemgående stilart på pladen er bossanova med strygere, fløjter og masser af percussion, og der er for den største del af numrene tale om Till Brönners egne kompositioner. Hans trompetspil er fremragende og for øvrigt meget lig Danmarks egen Thomas Fryland. Men med en personlig stil formår han at løfte de enkelte numre betydeligt med sine ganske afvekslende og melodiske soli. De fremstår som en integreret del af numrene, hvilket er noget af en musisk bedrift. Og Till Brönner synger, når det er bedst, som en ung Chet Baker ville gøre det. Der går dog i visse popnumre lige lovlig meget Sko & Torp i den, hvilket trækker ned.

Musikken er visse steder en anelse for sukkersød, og den bliver aldrig rigtig medrivende eller rigtig farlig. Dog kan den karakteriseres som både lindrende og stemningsfuld. Og det er kvaliteter, der samtidig gør musikken interessant og tilgængelig for et større og bredere publikum.

Till Brönner. 'That Summer'. Album. Verve.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af