Barra Head

Københavnske Barra Head har eksisteret i mere end ti år og spillet et væld af koncerter i Danmark og Europa, og det er sandt at sige tydeligt at høre på trioens ‘We Are Your Numbers’. For man skal lede rigtigt grundigt og længe efter et band på den danske musikscene, der kan matche det ekstremt sammentømrede, dynamiske og præcise sammenspil som de tre gutter disker op med på dette deres album nummer to.

Barra Heads udgave af trio-rock har en karakteristisk rå, metallisk kant, der overbevisende formidler en understrøm af dysterhed og indestængte følelser, hvilket især er tydeligt på den fremragende ‘All Is Not Lost Pt. 2’, der har både melodi, aggression, desperation og musikalsk potens i rigt mål.

I front er Mikkel Jes Hansens vokal, og uden at fornærme ham unødigt kan man vist godt sige, at han ikke sådan i klassisk forstand er i besiddelse af en stor stemme. Men hvad der mangler i teknik og rækkevidde opvejes snildt af energi, vilje og indlevelse. Sagen er, at der på det meste af albummet opstår en særdeles givtig og spændende kontrast mellem Mikkel Jes Hansens knap så muskuløse vokal og det særdeles kontante og selvsikre lydbillede med knivskarpe riffs og basgange, der ikke er bange for at spille med musklerne.

Det kraftfulde drive er kendetegnende for Barra Head, men trioen forstår også at trykke på andre knapper. På titelnummeret viser bandet sig fra en mere eftertænksom og nedtonet side, mens der i eksempelvis ‘Unthinkable’ er passager, hvor bas og guitar snor sig ind imellem hinanden med en elegance, som man normalt skal til post-rockland for at finde magen til.

Det er sådanne variationer og musikalsk overblik samt saft og kraft, der gør ‘We Are Your Numbers’ til et rigtig vellykket album. Standarden er høj – ja, på hele pladen – for Barra Head ved hvad de vil og kan, og det er ikke så lidt endda. Det er faktisk rigtigt godt gået, folkens!

Barra Head. 'We Are Your Numbers'. Album. PlayRec/Target.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af