NovaTunes

Radio Nova har hjemme i Paris, og de har nu udgivet endnu en compilation, der er landet i det ganske danske land. Igen er det et bud på forskellige nye navne, som radiostationen synes har noget særligt at byde på. Det mest bemærkelsesværdige i denne sammenhæng er sammensætningen af musik og kunstnere, der langt fra udelukkende er franske, men lige så vel tyske, engelske og endda (halvt) danske. Igen er det Slowtrain, der udgør det danske islæt, som det også var tilfældet på de to sidste compilations fra Hôtel Costes.

Særlig elektronisk kan man ikke kalde denne compilation, der i bedste fald hører til i den lette ende af denne genre. Et eksempel er tyske Funkstörungs bidrag, “Moon Addicted”, der tenderer til at være det mest akustiske nummer, den tyske duo har lavet gennem årene, hvilket er særdeles sigende for Novas nye compilation. Mange musikalske stilarter mødes med det til fælles, at de ifølge Nova har noget nyt at tilbyde, og at de alle er forholdsvist afdæmpede, men uhyre stemningsfulde i både vokal og melodi.

Den melodramatiske stemning fører os på en rejse rundt til både hiphop, R&B, Latin, rock, folk, world, funk og (nu)jazz uden at grebet mistes. Mørket sniger sig forsigtigt ind på den intetanende lytter, der pludselig befinder sig alene i biografen til visningen af det fremmedgjorte og forladte storbymenneskes liv. Den går ind under huden på én på trods af, at det eneste visuelle er lydbilledet.

Dette funkede og jazzede udspil byder på mange perler, hvor vokal og musik går op i en højere enhed. Især må fremhæves The Limp Twins, Las Ondas Marteles, Jehro og Jamie Cullum (den unge engelske jazzknøs, der allerede er solgt i over en million eksemplarer), der alle er med til at gøre dette til mere end en metervare compilation. Forvent ikke det store elektroniske brag, men er du til det mere melodiøse og stemningsmættede kan NovaTunes 10 varmt anbefales.

NovaTunes. '10'. Album. Nova Records/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af