Savath & Savalas

Scott Herren, a.k.a. Prefuse 73 m.m., tager med den nye ep fra sit Savath & Savalas-projekt, ‘Mañana’, lytteren med på en mildt overvældende rejse gennem sydlandske, latino-orienterede stemninger.

Og glem trygt alt om frække salsa-moves eller passionerede tangotrin. ‘Mañana’ indtages bedst liggende. Ligesom med argentinske Juana Molinas ambiente lydmiljø, er det musik til lukkede øjne, et sted lige på kanten til drømmene.

Stemningerne, som også blev udforsket på vinterens roste Savath & Savalas-album ‘Apropa’t’, er på den omkring 30 minutter lange ep på en gang skarpere og mildere. Her er der i højere grad tale om en mere konkret elektronisk dekonstruktion, hvor stemningerne brydes op og flyder sammen i udfordrende lydkollage med stedvise postrock-strukturer i den helt igennem organiske ende. Der er glansfuld guitar, strygere, tætte samples af den catalanske sangerinde Eva Puyeulo Muns’ æteriske stemme og små fintfølende clicks og beats, der på ingen måde tager opmærksomheden.

Følelserne overlever umiddelbart, men kompositionerne er gennemgående også så vidt favnende og mildt voksende, at de kun i få øjeblikke taler direkte til lytteren. Frem for alt er stilen tilbagetrukket og konstant udforskende. Man må overgive sig og lade sig forføre af den musikalske strøm.

Det musikalske virvar er dog samtidig forvirrende og overbevisende. Og hvis man er klar på en udgivelse på samme sære side som Juana Molinas, som også kommer lidt længere ud i krogene, så er der god grund til at slå til.

Savath & Savalas. 'Mañana'. Ep. Warp Records/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af