Sonic Youth

Endelig en musikrelateret dvd-udgivelse, der tager sig selv alvorligt. Sonic Youth har med klør og negle krattet 23 musikvideoer sammen – alt fra ‘Dirty Boots’ og frem til ‘Disconnection Notice’ og samlet dem for deres fans. Den visuelle side til et de meste indflydelsesrige bands i nyere rockhistorie. Fra 1990 til 2002. De er der alle sammen – Kool Thing’, ‘Sugar Kane’, ‘100%’ og ‘Bull in the Heather’. Wow.

Sonic Youth har altid formået at støve de mest kreative kræfter frem fra undergrunden og indlemme dem i deres avantgarde-duftende foretagender. Således også når der skulle laves levende billeder til deres musik, hvor prominente herrer som Spike Jonze, Todd Haynes, Harmony Korine og Mark Romanek har siddet i instruktørstolen.

Det er bare som om, at der ikke er kommet noget voldsomt interessant ud af kollaborationen mellem støjrock-legenderne og billedmagerne. Oftest er det grynede, lavbudget videoer, der krydsklipper performance-setups med mere eller mindre ekspressionistiske billeder. Set i denne linde strøm bliver videoerne derfor en anelse monotone i deres udtryk, og zappe-fingeren begynder at klø. Bedst er videoerne til ‘Disappearer’, hvor bandet kører gennem en neon-klædt nat, imens de fjerner deres forbryderkostumer, og ‘Sunday’, der udviser en fornøjelig fetich for Macauly Culkins røde læber.

Selv om videoerne, og specielt de få ekstra features, ikke alle er lige interessante, er denne omfattende dvd-udgivelse naturligvis et “must have” for fans. Med kommentarspor fra bandet og instruktørerne, og en stribe sange, hvoraf mange senere har fået klassikerstatus, kan det umuligt gå galt, selv om man en gang imellem tager sig selv i at lukke øjnene og bare nyde lydsporet.

Sonic Youth. 'Corporate Ghost'. Album. Geffen/Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af