Simon Gylden

Simon Gylden har haft travlt. Rigtigt travlt. I slutningen af maj udkom det roste ‘Go Folk Yourself!’ og allerede nu er Gylden klar med sit tredje album, ‘Copenhagen White Boy Sound: The Candy Apple Album’.

Anledningen er et samarbejde med tv-journalisten Christoffer Guldbrandsen, der snart er klar med en ny dokumentarfilm om politiets rydning af Christianias Pusher Street. Simon Gylden har skrevet musikken til Guldbrandsens projekt, og resultatet kan vi nu høre på ‘The Candy Apple Album’, der desuden byder på nye selvstændige Gylden kreationer og tilsammen udgør et udefinerligt værk bestående af humørfyldte skævheder, larmende lydcollager og mørke huller strittende i vidt forskellige retninger.

Første-singlen ‘Stupid Two Bit Town’ med dens forvrængede vokal, akustiske guitar, rustne trommer og elektroniske samplinger i baggrunden er Simon Gyldens unikke salut til Christiania. Et fremragende nummer, der klart er blandt albummets bedste. En lille håndfuld af de i alt 16 numre når samme niveau – det gælder bl.a. ‘Candy’ og ‘Dixieland Drive Away’ – hvor melodi, tekst, produktion og originalitet er direkte enestående. Desværre virker en stor del af de øvrige udskejelser til at være hevet tilfældigt frem fra skuffen for at ende ligegyldigt op på Gyldens kvasi-soundtrack – uden nogen større forarbejdning eller dybere mening.

Via sine to første udgivelser har Gylden allerede vist os, at han går ad egne unikke veje og uden tvivl besidder et lysende talent. På ‘The Candy Apple Album’ virker han desværre til at være faret vild i sit eget spind – eller måske har han bare haft for travlt…

Simon Gylden. 'Copenhagen White Boy Sound: The Candy Apple Album'. Album. Target.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af