Diverse kunstnere

Det er en afsindig smuk tanke. Få en række af de vigtige spillere på den internationale indiescene til at fortælle om et inspirerende øjeblik i deres musikliv. Et øjeblik hvor de så lyset. Hvor musikkens saft, kraft og mening ramte dem i panden som en forhammer.

Så 112 personligheder har altså sat sig foran et kamera og stille og roligt åbnet deres hjerter for os. Steve Albini fortæller om sin besættelse af et Ramones-album. Björk om første gang hun hørte Public Enemy og 808 State på en natklub. Thurston Moore om sit første besøg på Max’s Kansas City, og Jon Spencer om sit første abonnement på tegneserien Heavy Metal. Også folk fra blandt andet Yo La Tengo, Tortoise, Lambchop, Calexico, Slint, Giant Sand og The Boredoms trækker anekdoter ud af ærmerne og hælder vand ud af ørerne.

Det er hyggeligt, rart, og nogle gange endda både rørende og morsomt. Men det er også en lang sag stort set blottet for musik, som nok skal tages i små doser. Og så er vi altså virkelig en tur i undergrunden her, så de færreste vil nok kende mere end halvdelen af bidragyderne. Og hvor interessant er det så? Gem ‘Looking for a Thrill’ i medicinskabet og hiv den frem, når der er underskud på inspirationskontoen.

Diverse kunstnere. 'Looking for a Thrill'. Album. Thrill Jockey/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af