Diverse

For tredje gang har Verve været en tur i deres store bagkatalog fra jazzenes storhedstid, fundet numre frem og udgivet dem i nye remix-versioner på et dobbeltalbum, hvor originalnumrene også følger med.

Seriens debut var meget traditionel nu-jazz med fokus på hele rytmesiden af numrene med nye tromme- og percussionspor samt analoge tangentlyde. Vol. 2 blev båret igennem af en gennemgående ret blød lyd af soulful, down-beat og jazzy house-lounge. På ‘Verve Remixed 3’ er der for det første kommet en større bredde i numrene. Eksempelvis får Brazilian Girls i næsten et helt nummer får lov til at lade en hurtigt og hårdtpumpet bas banke igennem på alle fire taktslag i næsten et helt nummer. Samtidig har Junior Boys leveret et remix af Billie Holidays ‘Yesterday’, der er så chillet og langt nede i tempo, at pulsen i nummeret næsten forsvinder. Midt imellem ligger Postal Services remix af Nina Simones ‘Little Girl Blue’, der lyder så meget af elektrisk softice til øregangen, at det sikkert snart dukker op i en drømmende bilreklame.

Også lyduniverset er blevet udvidet. Den mest markante, men ikke særligt overraskende, udvikling er, at der drypvis er kommet mere synth-lyd. Verve har sørget for at serien er fulgt med tiden og fået de rene syntetiske lyde ind uden at nogen af numrene af den grund får lov til at blive skarpt, kantet electro. I flere i af numrene er der også blevet plads til lidt blid broken- og break beat, der klæder mange af de oprindelige swingnumre med de shufflede “på-tirsdag-på-tirsdag”-ottendedele godt.

‘Verve Remixed 3’ er varieret og for det meste pæn, velfriseret og let at lytte til. Kan man lide nogle af forgængerne, er vol. 3 endnu et stykke bæredygtigt genbrug til samlingen.

Diverse. 'Verve Remixed III'. Album. Verve/Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af