DJ Cam

Uskyldig hiphop. Det er ikke noget, man har hørt meget om i de danske medier dette forår. Men hvis man er til den slags – serveret med parisisk elegance – er DJ Cams udvælgelse af sine yndlingsnumre et godt sted at lytte ind. Albummet med titlen ‘My Playlist’ er det første i en ny serie af kompilationer fra det franske label Wagram. Og det er en appetitvækkende opstart.

DJ Cam demonstrerer virkelig sin bredde i valget af numre. Der er både ret mainstream vokal-hiphop fra Pete Rock, en af firser-lydens klassikere i form af West Street Mobs ‘Break Dance’, og så er der også blevet plads på listen til et nummer fra danske Context. Med udplukket af tracks fra genrer, der spænder helt fra konventionel soul, up-beat lounge og til blød ghetto-nostalgi har Cam kreeret en sammensætning, der i kraft af sin variation undgår monotoni og spreder ukantet vellyd til dem, der mangler en omgang let fordøjelig hiphop til cd-samlingen. Et mix der gør sig godt både som pre-party album og til mere chillede tidspunkter.

Hvis Wagram med DJ Cam har lagt stilen, bliver ‘My Playlist’ en spændende serie at følge, fordi den ligger sig som et afvekslende hiphop-alternativ til mængden af andre easy-listening mix. Uskyldig hiphop kan lyde som et stort, langt gab – men Cams temposkift og brede genresammensætning gør det muligt at nyde uskylden, som det den er.

DJ Cam. 'My Playlist'. Album. Wagram Music/Bonnier Amigo.
Fejl: Argumentet 'posts' er ikke sendt med