Melk

Dansk elektronisk musik har det godt. Flere og flere nye kunstnere markerer sig positivt, og flere og flere små labels skyder op. Et af disse nye labels er Statler & Waldorf, der nu er klar med den danske duo Melks debutalbum ‘Sports’. At snakke om en ny dansk bølge er måske så meget sagt, men med ‘Sports’ kommer vi det alligevel lidt nærmere. Med det i baghovedet kan man glæde sig endnu mere over denne nye udgivelse.

Der er ikke som sådan noget nyt under solen, men det, der er gjort, er gjort godt. De herrer Rasmus Møbius og Anders Christophersen tager udgangspunkt i hiphop og dub, men smider også både soul og jazz i deres herligt opløftende gryderet. Det er hele albummet igennem behageligt at være i selskabs med Melks varme og udadvendte lyd, og produktionerne er af usædvanlig høj standart. De er ganske vist ikke innovative, men alligevel opfindsomme.

Og det stopper ikke her, også på vokalsiden er der tale om fremragende stykke arbejde. Både Contexts og Gislis kompetente rap, Anne Trolles sexede soulvokal og Tucos tilbagelænede reggaesang bidrager yderligere til den herlige helhed. Yderligere har, ligeledes kompetente, Tue Track hjulpet med scratch.

Man skal altså ikke forvente noget nyskabende værk, men i stedet et tilbagelænet, udadvendt og varmt album, som trods sin lette tilgængelighed ikke bliver kedsommeligt, snarere tværtimod. Det lover utrolig godt for fremtiden, hvor både Statler & Waldorf og Melk forhåbentlig vil byde på meget mere af samme skuffe. Det vil jeg personligt glæde mig meget til.

Melk. 'Sports'. Album. Statler & Waldorf/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af