Tears For Fears

Den britiske duo, der i MTV’s guldalder stod bag hits som ‘The Seeds of Love’, ‘Shout’ og ‘Everybody Wants to Rule the World’ tager med denne nyudgivelse fat hvor de slap den sidste “rigtige” TFF-plade i 1989. Bevares, frontmand Roland Orzabal fortsatte med at udgive TFF-materiale i en rum tid efter, at makkeren Curt Smith havde forladt bandet – tre plader af tvivlsom kvalitet blev det til – men publikum tog ikke rigtig imod det. Magien de to havde sammen var væk.

Derfor er det med forventningsmetret i top og med en knude i maven, at man lytter til resultatet af denne uundgåelige genforening af popbandet, der betog det meste af verden op igennem 80’erne.

Det er ikke svært at høre hvor meget Beatles fylder i TFF’s verden, og pladen har som nyklassikeren ‘Sowing the Seeds of Love’ kærlige og meget tydelige referencer, både i lyd og billeder, til Sgt. Pepper, Yellow Submarine og Revolver. Det er et skørt, grandiost og samtidig simpelt univers – f.eks. prydes forsiden af en klovne-djævle-engle-totem, en korsfæstet skorpion og et bevinget timeglas. Ja, symbolikken, som sædvanlig, er mangfoldig og morsom, og musikken udfolder sig i samme sfære.

Det er intelligent pop af den dybeste skuffe, hvor man overraskes af legende detaljer og uforudsigelige stemningsskift. Men TFF kan stadig skrive den glade og simple popmelodi – prøv at lyt til ‘Secret World’ eller ‘Last Days on Earth’. Man skal være meget vred på verden for ikke at smile – bare lidt? TFF er heldigvis stadig lidt af et pop-løg – i rigtig mange lag.

Tears For Fears. 'Everybody Loves a Happy Ending'. Album. Edel/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af