Tegan and Sara

De canadiske tvillingesøstre Tegan og Sara er kun i midten af tyverne, men trods deres unge alder er de langt fra så grønne, som de lyder. ‘So Jealous’ er nemlig tøsernes fjerde album. Deres foregående album har høstet ros fra blandt andre selveste Neil Young. Om der er nogen sammenhæng med Youngs nylige hjerneblødning, ligger hen i det uvisse.

Som albumtitlen antyder, er et af sangteksternes tema jalousi. Det starter som en boblende forelskelse, men på niende skæring, der har navn efter titlen, får jalousien overtaget. “I don’t know how it’s become such a problem / Keep you up all night if I try to remain calm”. Glæden afløses af tårer, flammen brænder ud som albummet slutter, og det efterhånden uundgåelige brud er en realitet.

Hvor Tegan og Sara har fundet det rette gear til teksterne, hænger musikken lidt i bremsen. Den fyldige indie-pop serveres med smagløse guitarriff, og kombinationen står godt til søstrenes flabede vokaler, men det smager desværre af børnemenuen på den nærmeste burgerbar. De korte og simple iørefaldende melodier bliver nærmest belastende i længden. Enkelte sange bryder ud fra mængden og gør måltidet mere nuanceret, men ikke nok til at gøre det interessant. De mest vellykkede numre ligger efter jalousien har taget sit indtog i teksterne.

‘So Jealous’ er godt som akkompagnement til forårets første forelskelser, men betagelsen vil efter alt at dømme ikke vare sommeren over.

Tegan and Sara. 'So Jealous'. Album. VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af