Vitalic

Pascal Hubez er fransk, ikke ukrainsk. Lad os bare slå det fast med det samme. Hans alias, Vitalic er godt nok russisk, og han har gjort sit for at få folk til at tro, at han var fra landet med den orange revolution. Men den holder altså ikke.

Stilen på debutalbummet ‘Ok Cowboy’ er firser-simplicitet med kick-ass techno – altså elechtroclash, som man kender den fra The Hacker, Miss Kittin og Felix Da Housecat.
Albummet er fuldt ud syntetisk. Alle stemmer er computer-genererede, selv kvindestemmen på nummeret ‘My Friend Dario’. Ligeledes er hele den afsluttende trommesolo ‘Valletta Fanfare’ syntetisk. Ikke engang samples har Vitalic brugt.

‘My Friend Dario’ er iøvrigt et godt eksempel på Vitalics stil. Her er Vitalics alter ego en slem dreng, der kører bil efter at have drukket og måske lige fester en smule for meget. En rigtig slem dreng. Tempoet er højt, bassen tung, guitaren godt forvrænget og teksten simpel.

Albummet følger op på ‘The Poney’-ep’en, som udkom på Dj Hells pladeselskab International Deejay Gigolos i 2001. Flere tracks går igen. Blandt andet ‘La Rock’, som hurtigt blev en såkaldt anthem (typisk et nummer dj’en spiller når dansegulvet går helt amok, og den lige skal have en tand ekstra) for store navne som Aphex Twin, Laurent Garnier og 2 Many Dj’s, og den optrådte da også på den meget roste compilation ‘As Heard On Radio Soulwax’ fra 2 Many Dj’s.

Også de mere stille numre er der blevet plads til, for eksempel ‘The Past’, der sagtens kunne være at finde på en ‘Synthesizer Greatest vol. 2’ – et svævende nummer, som leder tankerne hen på Air.

Der skal ikke herske nogen tvivl. ‘Ok Cowboy er et fantastisk album, og Vitalic gør sit til, at fransk dansevenligt musik ikke er død og borte. Ukraine eller ej.

Vitalic. 'Ok Cowboy'. Album. Pias Recordings.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af