Junip

Spørgsmålet er, om man kunne have klaret endnu en salve af den knugende dysterhed, som prægede José González’ fremragende debut som solist, ‘Veneer’? Svenskerens jagende stemme, hans eminente fingerspil på den spanske guitar, og den skønhed og melankoli som spirrede i de spartanske sange. Det var noget ganske specielt, men også så ensporet at pladens halve time lige præcis var tilstrækkelig.

Det samme spørgsmål, har González muligvis stillet sig selv, for nu har han slået pjalterne sammen med de gamle venner Elias Araya og Tobias Winterkorn i trioen Junip. Og på deres debut-ep fungerer Arayas percussion og Winterkorns moog lige netop som de ekstra lag i lydbilledet, der frigør sangenes struktur en anelse. Som i den langstrakte og slæbende ‘Official’, hvor González messende gentager »The beauty is gone / Move on«, imens orgel-fladerne intensiveres og diskrete whiskers holder pulsen i live. Det er smukt.

Ep’en er tydeligvis kun en forsmag på det kommende album, og de fem sange her omfatter også et instrumentalnummer og et cover af Springsteen-sangen ‘The Ghost of Tom Joad’, som ville have passet fint ind på González’ soloplade. Men ‘Official’ lover, at noget stort er på vej. »Use all the colours that you want to / I’ll use black, insisterer Gonazález heldigvis stadig. Vi glæder os til debutalbummet.

Junip. 'Black Refuge EP'. Ep. Teme Shet/Dotshop.se.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af