Roskilde 05: Nordic by Nature – det startede godt

Mandag aften blev der endelig åbnet for hiphop-godteposen, da det første af to Nordic by Nature-arrangementer løb af stablen med to danske, et svensk og et norsk indslag. Arrangementet testede vanen tro formen på Skandinaviens undergrundsscene, ligesom festivalgæsternes hiphop-temperatur også blev tjekket.

Første gruppe på scenen var den norske hiphop-trio Side Brok (billedet), med den i Danmark bosiddende Torstein Hyll som styrmand. Stilen var humoristisk og underholdende, og nordmændene under teltdugen løftede stemningen. Den engelsk-rappende fynbo J-Spliff var næste mand på banen, og han diskede op med en omgang hård rap med dertil hørende attitude. Beats af den tunge New Yorker-skole fløj, sammen med fyldte vandkrus, gennem luften og ramte hårdt men forfriskende.

Svenske Speech Defect indtog derefter scenen med tre rappere og to af Sveriges bedste dj’s og leverede en gang humoristisk hiphop-underholding, inden danske Organiseret Riminalitet lukkede og slukkede første runde af Nordic by Nature. Der blev man vidne til en omgang organiseret rimskænderier, og DJ Jet diskede op med et turntable-set, der antændte publikum, så teltdugen blafrede over den ulmende energi.

Hvert af de fire indslag fik små 20 minutter på scenen, og da de alle havde forskellige udtryk, gik man ikke fra koncerten med et samlet kunstnerisk indtryk. Men det var en god appetitvækker til det lidt større Nordic by Nature-arrangement på lørdag. Temperaturen er taget, og det tegner godt.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af