Roskilde 05: Bright Eyes – flot afslutning på Odeon

Bright Eyes, a.k.a. Conor Oberst, udførte hurtigt en musikalsk tilkendegivelse af, at denne afslutningskoncert på Odeon ikke skulle gå stille for sig. Festivalgæsternes efterhånden medtagne trommehinder blev fra de første sekunder udfordret af et spraglet festfyrværkeri af lyd, der kontant indvarslede, at festivalens sidste mulighed for at få tinnitus nu var oprindet. Bright Eyes’ oplagte backup-band var leveringsdygtige i et bredtfavnende repertoire af skønhed, der spændte fra dæmonisk tusmørke af frenetiske støjpassager til regulær lallegladspop, der ruskede lidt op i højtidelighedens fundament.

For dem, der havde forventet en mere afdæmpet og ‘klassisk’ singer/songwriter-koncert, kunne de heftige energiudladninger umiddelbart virke som en afskrækkende disposition fra Bright Eyes’ side, men det trætte publikum var tydeligvis med på noderne og deres sidste rester af velfungerende muskelmasse arbejdede dedikeret til etableringen af en rar atmosfære. På trods af en lang turne, der ifølge Bright Eyes så småt var ved at dræne dem for kræfter, fik de, med det der måske var de sidste krampetrækninger, leveret en smuk, kalejdoskopisk festivaldessert, som gåsehuden i respekt fik bukket og takket for.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af