Roskilde 05: The Futureheads – en forfriskende opkvikker

Søndag eftermiddag står normalt på afslapning og plejning af tømmermænd på Roskilde Festivalen. Men engelske The Futureheads ville det anderledes. Kvartetten fra Sunderland er en del af den nye bølge af britiske rockbands, som har et særligt godt øje til 80’ernes punk og funk – og som især de britiske medier er faldet i svime over. Under Odeons teltdug var der imidlertid hold i hypen.

Som en hurtigt opkvikkende Treo fik The Futureheads sat gang i fødderne på det ellers trætte festivalpublikum med deres pudseløjerlige blanding af ustyrlig punk og firestemmige korharmonier i stil med 80’er ikoner som Duran Duran og Adam & The Ants.

Der var sikre publikumsstik i den finurlige coverversion af Kate Bush’ ‘Hounds Of Love’, hvor The Futureheads tog festivaltilhørerne til hjælp og fik dem til at synge tostemmigt kor, mens bandet punkede derudaf. Og det samme var der i ‘A To B’ – en kaotisk, men herlig lille ørehænger.

Størstedelen af The Futureheads numre varer ikke meget mere end to minutter. Og taget i betragtning af, at der var stillet godt en time til rådighed til de sympatiske englændere, var der vitterligt lidt for mange numre at skulle konsumere som publikum. The Futureheads kunne med fordel have spillet den halve tid, og mæthedsfornemmelsen havde været lige tilpas.

Men det skal nu ikke rokke ved, at gruppen formåede at gøre akkurat det, de kom for – at ruske liv i Roskilde på en døsig søndag.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af