Aoki Takamasa + Tujiko Noriko

Det engelske pladeselskab Fat Cap er i den alternative musiks verden et af de mest ansete overhoved, og hver gang en ny udgivelse står for døren, ventes der med en vis spænding. Denne gang skal en ren japansk konstellation forsøge at indfri forventningerne – en konstellation bestående af sangerinden Tujiko Noriko og produceren Aoki Takamasa.

At der er tale om et rent japansk samarbejde, har sat sine spor. Det fine minimalistiske udtryk der præger store del af japansk musik, og for den sags skyld kultur, har også indfundet sig her. Til det formål findes der ikke mange mere velegnede sangerinder end Tujiko Noriko. Hendes behagelige, feminine vokal, er fantastisk, og går godt i spænd med Aoki Takamasas knassende, minimale elektroniske programmeringer. Kompositionerne slæber sig af sted i et behageligt tempo, alt imens Norikos stemme masserer lytteren, og Takamasas lydlandskaber stimulerer sanserne yderligere. ’28’s kvaliteter ligger i detaljen. Netop derfor skal lytterens sanser stimuleres, og det bliver de.

Ganske vist er der ikke noget nyt under solen, men alene det faktum at langt hovedparten af teksterne er på japansk, tilfører albummet den portion eksotisk mystik, der gør, at det alligevel formår at skille sig ud fra mængden. Lidt mere dybde ville være at foretrække visse steder, men som sådan har albummet ingen alvorligt svage passager, og når skønheden for alvor tager over, gør den det hele værd.

Aoki Takamasa + Tujiko Noriko. '28'. Album. Fat Cat/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af