Cyne

Cyne består af producer-duoen Speck og Enoch, samt rapperne Cise Star og Akin, og gruppen har sin oprindelse i palmebyen Miami. Men netop sol og palmer er ikke lige det, der skinner igennem på dette debutalbum. Det er derimod de politiske og sociale aspekter, der præger ‘Evolution Fight’, som her på nummeret ‘Rousseau’:” While on a quest for green / I’m trying to pay the rent / Still I’m trying to make a dollar out of what makes sense”.

I det hele taget er ‘Evolution Fight’ fyldt med en masse spændende lyrik, hvor der bliver svaret på en masse spørgsmål, man sjældent får svar på. Ligesom det er tankevækkende, at det er den første hiphop-plade, der på intet tidspunkt bruges energi på at nævne gruppens navn.

Det er ikke kun tekstmæssigt, at Cyne træder i karakter, også på produktionssiden formår Speck og Enoch at skabe en rund og rolig lyd, der passer perfekt til deres filosoferende lyrik. Opskriften på dette er en hårdtslående mpc blandet med akustiske instrumenter, og hertil er der blevet tilsat en masse intelligente samples.

Cyne viser med ‘Evolution Fight’, at hiphop-undergrunden lever i bedste velgående, og at genren med den unfair balance har så meget mere at byde på end de sædvanlige klicheer, hvor ego og selvdyrkelse er et must.

Cyne. 'Evolution Fight'. Album. City Centre Offices/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af