Pelding and Joy Morgan

De tre oprindelige Peldingmedlemmer har længe rumsteret godt og grundigt i undergrunden. De har opnået anmelderroser for Pelding- samarbejdet, såvel som for arbejdet i adskillige andre konstellationer og sammenhænge. På ‘Spine’ får bandet hjælp af sangerinden Joy Morgan, som tidligere har arbejdet med prominente navne som Nobody Beats the Beats og ikke mindst legendariske The Orb. Det samarbejde bærer frugt. Bandet er, uden at være blevet mainstream, steget op fra undergrunden, og bl.a. har singlen ‘No Angel’ været “Ugens Uundgåelige” på Danmarks Radios P3.

Med dette deres andet album tager Pelding endnu engang udgangspunkt i håndspillet, men ikke desto mindre ekstremt tight, hiphop, og endnu engang spæder de op med electronicaelementer og dovne, jazzede groves. Sammen med Joy Morgans vokal og de melankolske blæsere tilfører sidstnævnte ‘Spine’ et udtryk, så man som lytter føler sig hensat til en tilrøget kælderklub i New Yorks ‘beatgeneration’-miljø. Der er noget mørk, melankolsk eftertænksomhed ved stemningen, men alligevel er festen så småt er ved at gå i gang i den lille kælder. De tunge basfigurer fænger, og de friske pust fra keyboardet kilder unægtelig under danseskoene.

På ‘Spine’ viser en rækker kompetente folk, hvad de kan, samtidig med at de formår at begrænse sig, for her er ingen unødigt komplekse rytmer eller lignende fyld for fyldets egen skyld. Desværre må man i samme åndedræt erkende, at den samme opskrift bruges lidt for mange gange, og til sidst bliver den lille kælder, trods sin charme, en anelse trang.

Pelding and Joy Morgan. 'Spine'. Album. A:larm.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af