Stars

Højt oppe i det mest snedækkede landskab har fem canadiere indspillet en helt i gennem klassisk, alternativ poprock på deres tredje album, ‘Set Yourself on Fire’. Der er blevet tænkt stort, og der spilles storladent hos det canadiske orkester, der elegant titulerer hinanden Stars.

Stjernerne formår at komponere pop-toner så både søde og underliggende farlige på samme tid, at de kan synes næsten urummelige i de 13 sanges samlede dosis. Singlen ‘Ageless Beauty’ med sin energiske fremdrift og søde vokaler indsmurt i de mange guitarlag hører simpelthen til blandt stjernerækken af sange, der skaber stjerner på den globale musikscene.

Det er også kompetente musiker, de fem, som har udnævnt sig til gnistrende stjerner. To af glimtene har vi tidligere set i det kollektivt-tænkende og eksperimenterende stor-orkester Broken Social Scene. Altså eksperimenterende musikere med pop-melodisk bankende hjerter. Derfor lægger Stars sig heller ikke mange stjernetegn fra den legende måde at spille popmusik, ovennævnte og andre landsmænd som The Magic Numbers og Feist har udsendt fra Canada de senere år.

Og selvom den tidsløse skønhed i ‘Ageless Beauty’ trods alt rammer et højdepunkt allerede ved albummets tredje glimt, så fortsættes der videre med stadig flere smukke stråler helt til slut. Enkelte føles lidt rutineprægede, lidt anonyme undervejs, men når natten går på hæld, er det en samlet følelse af tilfredsstilelse i pophjertet, man går til ro med i selskab med Stars.

Stars. 'Set Yourself on Fire'. Album. Bonnier Amigo/City Slang.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af