V/A mixed & compiled by Tiësto

Tiësto er trance, hverken værre eller bedre. Det er åbenlyst ikke sødsuppe-musik, men ej heller er det synderligt hårdt. Han appellerer til sit eget publikum, og med denne dobbelt-cd manifesterer han sig endnu en gang som en af de allerstørste trance-dj’s. Det er smidigt og lettilgængeligt trance, der hverken er synderligt alsidigt, ej heller progressivt, men det holder tempoet nonstop i hele to og en halv time.

Dobbelt-cd’en er en hyldest til Sydamerika, hvor hollænderen med det borgerlige navn Tijs Verwest har spillet de seneste 18 måneder, men inspirationen fra det sydlige kontinent er mere end svær at høre. Glem derfor alt om lækre latininspirerede beats og samples, og fokuser i stedet på de konstante og relativt forudsigelige stortromme- og hi-hatslag i 4/4, der akkompagneres af drevne og hårdtpumpende basgange.

Trance er ikke sat i verden for at eksperimentere og gøre brug af synkoperede beats. Det er det enkle og hurtige drive i musikken, der er fundamentet, og det sørger for at tranceelskere og andre ligesindede kan danse ubesværet hele natten. Monotonien afbrydes af den storladne brug af synths, der bryder numrene op for kun at opbygge endnu en stemning, hvor tempoet igen stiger og alt går i et med musikken.

Sådan er det også med Tiësto. Han har samlet 28 produktioner fra forskellige trancenavne, der ikke synderligt differentierer sig fra hinanden. ‘In Search of Sunrise 4’ lægger sig lunt op af de forudgående udgivelser i denne serie. Alligevel er der variationer at finde hos Tiësto. Det klæder både udgivelsen og trancen som genre. Denne dobbelt-cd er til fans af trance, men nykommere kan sagtens være med. Måske er det endda et af de bedre steder at starte.

V/A mixed & compiled by Tiësto. 'In Search of Sunrise 4 - Latin America'. Album. Black Hole Recordings/Playground Music.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af