Apsci

Quannum Projekts er om noget pladeselskabet for kunstnere, der har hang til at presse hiphop-grænserne til det yderste, og Apsci’s debutplade ‘Thanks for Asking’ er da heller ikke en undtagelse. Duoen består af rapperen/produceren Raphael LaMotta og den australsk fødte sangerinde Dana Diaz-Tutaan. Som en moderne kærlighedshistorie faldt de ikke kun for deres fælles musiksmag men også hinanden, og kan nu kalde sig for mand og kone.

Apsci’s musik har altsammen været en tur igennem laptoppen, og Raphael har skabt en helt speciel lyd, der mest af alt minder om en omgang meget moderne elektro. Og i det hele taget nærmer produktionerne sig meget sjældent, hvad man normalt forbinder med hiphop. Men det gør ikke noget, for Raphael formår det vigtigste, nemlig at få lytteren til at læne sig tilbage, lukke øjnene og nyde det.

Desværre åbner man meget hurtigt øjnene igen, når Raphael begynder at rappe. Hans tekstunivers er simpelt, flowet kedeligt, og hans mangel på energi passer slet ikke til musikken. Det står i stor kontrast til den energiske og talentfulde sangerinde Dana, der pladen igennem leverer en solid vokal og skaber en perfekt harmoni mellem musik og sang. Det betyder bare også, at ægteparrets kollaborationer kommer til at lyde som et mix at to vidt forskellige numre og dermed ødelægger det, der kunne have været en meget overbevisende debut.

Apsci. 'Thanks for Asking'. Album. Quannum/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af