New City

New City har med deres selvbetitlede debut-album tilføjet verden endnu en pop-udgivelse, men næppe en af slagsen, der vil give den store genklang i fremtiden. Bandets navn og album refererer kedeligt nok ikke til en ‘ny by’ af iørefaldende og bemærkelsesværdig musik. Henrik Balling, der er bedre kendt som en del af hedengangne Gangway, har produceret tre af numrene på pladen, hvor frontfigurerne Dee Kay (solisten David Kosteljanetz) og Carin Baker tager sig af vokalerne.

Numrene forekommer ganske enkelt for letkøbte, og til trods for, at der gennem tiderne er lavet meget enkel og lettilgængelig popmusik, formår New City ikke at ramme de kompositioner, der for alvor fanger lytteren. I stedet kommer man uvilkårligt til at tænke på et band som Pet Shop Boys, der med deres simple og lette pop leverer varen.

Men omvendt synes det heller ikke helt retfærdigt at drage paralleller til de engelske verdensstjerner, og ros skal New City også have. Med velkomponerede numre og en god synthesizerbasgang rammer de 80’ernes synth-lyd, og sporadisk viser de potentiale til at nå større højder, selvom de aldrig bliver rigtig overbevisende. Vokalerne, som ofte ligger langt fremme i lydbilledet, formår ikke at bære melodierne tilstrækkeligt, og udfaldet bliver for letvægtigt. Ikke at det er en svaghed i sig selv, men i nærværende tilfælde savner man udfordring og personlighed i den pop – der jo gerne må være både simpel og let.

New City. 'New City'. Album. Quartermain Records.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af