Safety Scissors

En lang række udgivelser og remixes har gjort, at forventningerne er høje hver gang nyt materiale fra Safety Scissors bliver tilgængelig. Og de bliver bestemt ikke mindre, når det gælder et album, og når det, som det er tilfældet denne gang, udkommer på et af Europas absolut mest interessante labels, nemlig det tyske Scape. Det er derfor også med vemod, at man må erkende, at ‘Tainted Lunch’ ikke indfrier de forventningerne.

Ironisk nok er albummets titel, der på dansk betyder fordærvet eller inficeret frokost, meget sigende for albummet. Safety Scissors’ normalt udmærkede menu er netop inficeret. Som bund bydes på en dansabel, forholdsvis minimal og let knasende elektronisk musik. Manden bag aliaset, Matthew Patterson Curry, viser sig som sædvanlig som en habil producer, med sans for detaljen, og som en sangskriver med fremragende melodiforståelse.

Desværre viser han sig også som en vokalist uden nævneværdige evner, og det hæmmer ham en del. I hvert fald dræber han ofte de enkelte sanges flow ved at hakke sig igennem dem. Et andet betydeligt irritationsmoment er den naivt kitschede computerspilsmusikfetich, der sine stedet tager overhånd, og i det hele taget gør udtrykket så infatilt, at sangene aldrig for alvor bliver vedkommende.

Safety Scissors. 'Tainted Lunch'. Album. Scape/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af