Sofus Forsberg

Det knitrer hjemme hos Sofus Forsberg. Nogle gange kigger han ud af vinduet og lader tankerne flyve. I andre øjeblikke fokuserer han som en vanvittig matematiker. Og så, pludselig får han lyst til en dans med et djævelsk smil. Sådan lyder det i alt fald på hans andet album.

Selv om ‘Udefra’ ikke bryder nogle grænser i dansk electronica, er det værd at bemærke, hvor solidt et øre Sofus Forsberg har for gode kompositioner. Lydene smyger sig ind og ud af hinanden, og laptop-lydene boltrer sig lystigt med instrumenter. Det er ligesom med professionelle tangodansere – det er øvet håndværk, der smelter sammen med lidenskabelig leg, mens man som tilskuer kun kan måbe.

Forsberg leder med sin nordiske electronica ofte tankerne hen imod Thomas Knaks Opiate-produktioner, mens det lyder, som om han har inviteret Bjørn Svin til te på det sprøde dansenummer ‘Sådetku’. Albummets bedste skæringer er dog tvillingerne ‘Damdam’ og ‘Nu slutter det’ med deres herlige blanding af legesyg humor og efterårsmelankoli.

Sidste gang havde Forsberg med held fat i Under Byen-sangerinden Henriette Sennenvaldt, som kun er inde over i et malplaceret remix i denne omgang. Kill your darlings og lad hende ligge, når nu valget i en anden retning er taget. Her stritter det alt for meget og ødelægger albummets ellers gode slutning.

Sofus Forsberg. 'Udefra'. Album. Jenka/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af