The New Heat/Obscured By Light

Bag denne dobbelt-ep gemmer sig to bands, som begge er en duo med samme medlemmer. Forvirret? Lidt. Det viser sig dog ved lidt efterforskning, at det er Nina Canell og Robin Watkins fra Irland, som står bag denne splitrelease bestående af pladerne ‘The New Heat’ og ‘Obscured By Light’. Stilen er vidt forskellig, og sammenhængen kan virke som grebet ud i den blå luft.

‘The New Heat’ er fem bittersøde popsange i en slags alternativ folkstil med skiftevis mand- og kvindevokal, lidt elektronik, smadrede trommer, theremin og smådistortede guitarer. Sangene er underspillet og har bestemt noget spændende over sig. Selvom det er en duo, der står bag, bliver det aldrig ensformigt eller tilnærmelsesvis kedeligt, men det fanger heller aldrig helt.

Den anden plade, ‘Obscured By Light’ er 20 minutters dronende, ophakket komposition, der består af elektroniske stumper og reallyde og oprindelig brugt som lydinstallation til udstillingen ‘Obscured By Clouds’. Det skulle det nok være blevet ved det. Det bliver aldrig rigtig rytmisk, melodi er ikke-eksisterende. Det fanger ikke, men er absolut enerverende at lytte til.

Albummet er en mærkelig musikalsk blanding og i virkeligheden lidt af et eksperimenterende miskmask. Det virker som om, de to irere ikke rigtig kan beslutte sig til, hvilket spil, det er de vil spille. Sats på det første og drop det andet lyder anbefalingen herfra.

The New Heat/Obscured By Light. 'The New Heat/Obscured By Light'. Ep. Oscillatone Records/import.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af