Why?

Hvis der var en skole for umiddelbare og gængse ideer, så ville Yoni Wolf a.k.a. Why? være en af dem, der tilbragte flere timer uden for døren end en dørmåtte. En skidt knægt med lommerne fulde af tricks og med uhørt foragt for autoriteter og deres åndssvage lærebøger.

Og selvom der ikke i virkeligheden eksisterer sådan en skole (som sådan), så er det lige præcis hvad han er – en vovemodig bastard, der selv laver reglerne for sin vakkelvorne musik. Afsættet må hedde noget i stil med psych-folk-indietronica-rock, men afkastet er praktisk talt umuligt at definere.

Det er skitsepræget, lettere obskurt, for ikke at sige vanvittigt i al sin lo-fi-herlighed, men altid overraskende melodisk. Og det er her, Why? står stærkt. Evnen til at gøre et kompliceret og eksperimenterende udtryk letfordøjeligt og behageligt i kraft af nogle virkeligt originale sange. Dét, og så teksterne, hvis grad af både humor og intellekt burde stå som en ledestjerne for mange mange musikere.

‘Elephant Eyelash’ er ikke ligeså helstøbt som ep-forgængeren ‘Sanddollars’, men i al sin poetiske skævhed finder den en respektabel og vigtig plads på hylden. Især hvis man er typen, der blev let distraheret i skolen.

Why?. 'Elephant Eyelash'. Album. Anticon/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af