Aarhus Took It 2005: Talib Kweli – skitzofrent

Kransekagefiguren på Århus Took It leverede varen. Talib Kweli indtog scenen med den samme karisma og dedikation, som gennemsyrer hans rap, og tog publikum i hånden på en halvanden times lang tour de rap igennem sit imponerende sangkatalog.

Fra den rå Black Star-lyd til det nyere, blankpolerede Kanye West-producerede materiale, med ‘Get By’ som den helt store publikumstræffer. Kweli var flankeret af to sangerinder, der gav en ekstra dimension til de smukke og eftertænksomme numre som eksempelvis ‘Love Language’. Publikum var ekstatiske, men alt var ikke idyl.

DJ Chaps’ soloshow var bestemt ikke imponerende og ud over at styre pladespillerne, fungerede han også som hypeman. Chaps har tydeligvis været overbebyrdet, for han supplerede ikke altid, når Talib skulle trække vejret. Resultatet var tomme, grimme huller midt i rappen.

Samtidig viste Brooklyn-rapperen sig at være en skitzofren rapper live. På tilbagelænede numre som ‘Respiration’ havde Talib en tydelig og prædikende stemmeføring, ganske som på pladerne. Her kom Talibs overlegne flow til sin fulde ret og efterlod denne anmelder målløs.

Men på up-tempo numre som ‘Definition’, der krævede mere Kweli-energi, ændredes hans stemme fuldstændigt og rimene forsvandt i en hæs og utydelig ordstrøm. Og oven i købet skiftede hans stemme ofte indenfor de enkelte numre. Hvad enten det var overlagt eller ej, var det for dette forvænte Talib-øre et forstyrrende element, i hvad der ellers var en fremragende, stemningsfyldt koncert.

Koncert.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af