Alex Under

Spanske Alex Under, der tidligere har udgivet under sit eget label Cmyk Musik, følger nu sine to 12″ udgivelser på det køln’ske superlabel Trapez op med sin første albumudgivelse samme sted. Det hører til sjældenhederne at tyskerne udgiver fulde albums på cd, så Under er blevet sat på en stor udfordring, de mange hæderkronede kunstnere i Trapez’ stald taget i betragtning.

Alex Under planter sig i krydsfeltet mellem techno og house, i den minimale ende vel at mærke. Hans lyd udviser en velvillighed overfor det dybe, det lidt jazzede, det stringent tech’ede og den mere flydende, frimodige house. Indledningsvist præsenteres man for et lydunivers med bølgende basgange, iørefaldende melodier og ophuggede samples. På albummets midterste numre intensiveres elementerne, bassen hærdes og beatene bliver mere indtrængende, særligt på nummeret ‘Bicicletas Son Para El Verano’.

Udover dette generelle præg er variationen også tydelig. Blandt de resterende numre optræder alt fra sværmerisk bas på hypnotiske klangbunde på nummeret ‘Vacarneroveja’, over dyb og dubbet basgang og ekkoende toner på ‘El Establo Queado’ til humørfyldt orgelmelodi og mikroskopiske vokalsamples på ‘El Ordeñador Personal’. Pladsen er for trang til at nævne alle herlighederne. Variationen er skabt uden at gå på kompromis med det minimale islæt. Få lyde benyttes, men de kombineres eminent.

Alex Under. 'Dispositivos De Mi Granja'. Album. Trapez/import.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af