Alter Ego

Jörn Elling Wuttke og Roman Flügel har siden 1994 udgivet fire albums og to remix-albums som techno-duoen Alter Ego, og nu har de netop udgivet dobbelt-albummet ‘Transphormed’.

Der er tale om tech-house og techno med et klart tysk præg, hvilket betyder, at lyden er minimalistisk. Tendensen på den nordeuropæiske klubscene lige nu er tysk minimalistisk tech-house, og ‘Transphormed’-singlerne er af samme grund populære blandt danske djs.

Det var først med udgivelsen af supersinglen ‘Rocker’ i 2004 og efterfølgende albummet ‘Transphormer’ samme år, at duoen for alvor nåede international anerkendelse og fik mærkatet ‘sofistikeret techno’. Nu arbejder de sammen med navne som 2RaumWohnung, Tiefschwarz, Chicks on Speed og Solvent, som man finder på cd1, der udelukkende består af numre remixet af Alter Ego selv. Cd2 indeholder syv singler fra ‘Transphormer’ remixet af andre, herunder Ewan Pearson, Isolée og Eric Prydz. Derudover indeholder cd-udgivelsen live videooptagelser fra to Alter Ego-koncerter.

Albummet holder ikke holder højt niveau hele vejen. Uheldige valg af vokaler og for højt tempo ødelægger flere numre på især cd1. Ikke desto mindre er der kommet en lille håndfuld ‘clubbangers’ ud af produktionerne, bl.a. Losoul’s remix af ‘Tubeaction’. En hul bassline indleder nummeret og et stærkt forvrænget lydspor, der leder tankerne hen på morsekoder, lægges ovenpå, og således er endnu et tysk minimalistisk klubhit født.
Det er ikke første gang tyskerne har invaderet Danmark. Denne gang har de dog taget gaver med og kommer i fred – de skal være velkomne.

Alter Ego. 'Transphormed'. Album. Klang Elektronik/import.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af