Bichi

Ikke så snart som bladene på træerne begynder at skifte farve, viser variationen sig fra den prægtigt blomstrende danske elektroniske scene. Som med flertallet af hans electronica-kolleger er stemningen hos Blue Foundations Tobias Wilner, under solonavnet Bichi, blå som den dybeste klare skovsø af melankoli. Men i modsætning til flertallet er Bichi ikke bange for at banke både tempoet og intensiteten i vejret, gribe dramaet og lade sig rive helt og aldeles med.
Den stærke energi løber tykt gennem åbningsnummeret, og med det kontant opklippede andet nummer, ‘Parallax/Vivid’, hvor en blid støj for lov til at løfte sig som en storm, åbnes forventningerne til et musikalsk felt, hvor næsten alt kan ske.

Det bliver til avanceret triphop, som i nummeret ‘Whirl/A Stream of Comfort’, hvor en mørk kvindevokal formulerer sangen som en ikke fjern slægtning til Blue Foundations mere æteriske univers, og samtidig også præcist markerer, hvor meget skarpere Bichi kan være på egen hånd.
Der følges op med imponerende højspændt electronica, hvor spændingerne konsekvent placeres i forreste række sammen med de heftige beats. Som amerikanske Telefon Tel Aviv maksimerer Bichi lyduniversets mikroskopiske bestanddele, ikke ved at underspille dem, men ved at fyre helt op for dem og skaber på den måde dynamiske elektroniske drømmerejser med en intensitet, der kun sjældent opleves på vores breddegrader.

Bichi. 'Notwithstanding'. Album. Hobby Industries/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af