Greg Davis & Sébastien Roux

Amerikanske Greg Davis’ diskografi vokser hastigt i disse år, og nu tilføjes endnu et album. ‘Parquet Surprise’ er frugten af hans samarbejde med den franske – og som Davis selv – klassisk trænede musiker Sébastien Roux. Og som lytter kan man roligt indstille sig på en oplevelse af den positive slags.

Tit og ofte ses Davis krediteret som en af folktronicaens grundlæggere, og ‘Parquet Surprise’ befinder sig da også inden for denne genre. Her er både folk og electronica, men på smukkeste vis tegner også etnisk inspiration, field recordings og pop en del af lydbilledet. Man fornemmer de herrer Roux og Davis’ enorme trang til at udforske, opdage og bruge de kvaliteter, som forskellige genrer og musikkulturer gemmer, og de har bestemt heller ikke ledt forgæves. Albummet udmærker sig nemlig ved en sprudlende iderigdom, og de forskellige inspirationskilder snor sig således ind og ud mellem hinanden – vel at mærke uden at albummet bliver rodet eller mister fokus. Selv efter de mest uventede udfald står harmonien intakt tilbage.

‘Parquet Surprise’ er et album, hvor harmonien mellem bagmændenes ambitioner og deres evner er endog meget fin. Det høje ambitionsniveau taget i betragtning vil jeg uden tøven lade dette være en uforbeholden anbefaling.

Greg Davis & Sébastien Roux. 'Parquet Surprise'. Album. Carpark Records/Dotshop.se.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af